Verili smo se, koji su sledeći koraci?

Verili smo se, koji su sledeći koraci?

Pre svega, želimo da vam čestitamo na ovom lepom događaju u vašim životima i potrudićemo se da vam u daljem tekstu ukažemo na najbitnije korake koji vas očekuju, uz praktične savete i naše predloge za svaku od usluga.
Poželećete da radosnu vest podelite sa vama bliskim osobama, možda i da otputujete negde, ali polako započnite i razgovor o okvirnom datumu vašeg venčanja. Imajte u vidu, ako se odlučite za termin u maju, junu, septembru ili oktobru da morate mnogo ranije rezervisati salu za venčanje i bend. U pitanju su traženi termini i ukoliko budete želeli da rezervišete neki popularan bend ili salu, predlažemo da odmah krenete u potragu. Ukoliko se venčavate u crkvi, obavezno pogledajte vreme Uskršnjeg i Petrovdanskog posta, kada se ne vrše crkvena venčanja.

Odabrali ste okvirni datum, šta prvo uraditi?

Kako biste osigurali venčanje u željenom periodu, fokusirajte se prvo na sledeće 4 stvari:

Sala za venčanje – Definišite okvirni budžet (cenu po gostu) i potencijalni broj gostiju, kako biste suzili pretragu na sale za venčanje koje se uklapaju u vaše kriterijume. Pogledajte i šta sve uključuje paket koji ste odabrati (kompletna ili delimična dekoracija, vozilo sa vozačem, popust kod partnera…). Na vaš odabir mogu uticati i lokacija, kao i sam ambijent koji okružuje restoran. Zanimljiv detalj može biti i iznajmljivanje igraonice u sklopu restorana, za vaše najmlađe goste. Predlažemo vam da pogledate neku od Azzaro sala za venčanje, koje ispunjavaju sve kriterijume koje smo pomenuli.

Bend – Definišite maksimalni budžet koji želite da odvojite za bend, kao i muzički žanr. Neki bendovi dozvoljavaju odabir broja članova i sastav benda što utiče na cenu, dok u nekim slučajevima cena može zavisiti od vaše odluke da li ćete dozvoliti naručivanje pesama ili ne. Proverite sa bendom njihov repertoar i poslušajte snimke na njihovim youtube profilima ili društvenim mrežama.

Venčanje u crkvi – Obavezno proverite da li su vaši kumovi kršteni. Neke crkve mogu tražiti crkvenu krštenicu pa se dobro raspitajte šta je sa sve potrebno za vas i kumove tog dana pored ličnih dokumenata. Za crkveno venčanje morate pripremiti sveće, belo platno i naravno burme.

Građansko venčanje – Odaberite da li želite venčanje u opštiti ili dolazak matičara u restoran i na vreme rezervišite vaš termin. Pogledajte koja su dokumenta potrebna i troškove na sledećem linku.

Mišljenja su podeljenja, da li je bitnije odabrati prvo salu za venčanje ili bend. Salu za venčanje smo postavili na prvo mesto jer smatramo da je ona središte vašeg venčanja i da odabir drugog benda, predstavlja manji rizik za vašu organizaciju venčanja. Nadamo se da ste na vreme pročitali naš savet i izbegli probleme oko rezervisanja željene sale za venčanje i benda.
Kada odaberete i rezervišete salu za venčanje i bend, jedan od najtežih zadataka je iza vas. Kako sav trud ne bi pao u vodu, zakažite odmah termin crkvenog i građanskog venčanja. Možete odabrati vašu crkvu ili crkvu koja je lokacijski bliža vašoj odabranoj sali za venčanje. U zavisnosti od lokacije crkve i odluke da li se venčavate u opštini ili restoranu, dobro isplanirajte vreme, kako biste bez žurbe i nervoze završili sve i ostavili za vas malo vremena da se iskradete i fotografišete na vašoj omiljenoj lokaciji (dok se gosti polako smeštaju u sali za venčanje koju ste odabrali).
Nakon završetka prva 4 zadatka, ostaje vam malo lakši deo posla i poslednja stresna situacije može biti odabir venčanice. Pronaći venčanicu koja izgleda u skladu sa vašim željama i koja se uklapa u vaš budžet zahtevaće strpljenje i vreme ali smo sigurni da ćete na kraju naći ono što ste zamislili. Ukoliko iznajmljujete venčanicu i niste prva osoba koja će je nositi, obratite pažnju na stanje venčanice i raspitajte se o potencijalnom broju iznajmljivanja do vašeg venčanja, jer sa svakim novim nošenjem i čišćenjem venčanica gubi na svom sjaju. Opcija može biti i šivenje venčanice, koju možete ustupiti nakon vašeg venčanja za buduća iznajmiljavanja. Salon venčanica Tina može biti pravi izbor, jer pored iznajmljivanja venčanica rade i šivenje po vašoj meri.
Dok tražite vašu venčanicu iz snova, paralelno možete gledati odelo za mladoženju, poslastičarnicu za vašu mladenačku tortu, kamermana, bidermajer, cvetiće za svadbu… Imajte na umu da postoje određeni događaji kao na primer sajam venčanja u februaru gde možete dobiti i određene popuste na ove usluge.
Da ne zaboravimo, tu je i odabir kumova za venčanje, bez kojih ne možete zamisliti vaš najbitniji dan. Kada se odlučite za nekoga iz vašeg detinjstva, fakulteta ili kolegu sa posla, dogovorite večeru ili odlazak na piće, gde ćete saopštiti vašu odluku i želju.

Sledeći koraci

Burme – Neizostavni deo venčanja, kojom krunišete vaš brak i predstavljaju jedan od najstarijih obeležja braka. Nekada su burme imale klasičnu formu i bile su izrađene od žutog zalata. Danas je pred mladencima mnogo širi izbor materijala, boja, oblika. Mi smo svoje odabrali u zlatari Babić.

Pozivnice – Preporučujemo vam da pogledate naše unikatne elektronske pozivnice koje su trend u svetu i sve više postaju popularne kod nas. Omogućavaju vam izmenu i dopunu teksta u bilo kom momentu kao i prikaz vaših fotografija, mapa sa lokacijama crkvenog i građanskog venčanja, formu za elektronsku potvrdu prisustva, dostupne su i na mobilnim uređajima. Najveći izbor elektronskih pozivnica uz najpovoljnije cene i pažljivo odabrane teme pune romantičnih detalja.

Torta – Možete odabrati samo tortu ili tortu u kombinaciji sa cupcakes-ovima ili drugim slatkim poslasticama. Pogledajte primere gotovih torti i pronađite onu koja najbolje oslikava važe zamisli. Predložite izmene koje biste uradili i dogovorite spratnost, uskuse i finalni izgled. Težinu mladenačke torte, najlakše možete izračunati ako pomnožite broj gostiju sa 130 ili 150 (grama po osobi). Ukoliko vam neko od gostiju donosi tortu na venčanje, uzmite i ovo u obzir jer će i ove torte biti poslužene. Naša topla preporuka su torte iz poslastičarnica Tatina slatka kuća i Aroma.

Fotograf – Restorani danas, najvećim delom imaju svoje fotografe. Pri odabiru restorana raspitajte se o paketima i ceni njihovih usluga. Pored standardnih albuma, Foto book može biti veoma zanimljiva opcija. Pri odabiru paketa konsultujte se da li je u njega uključeno dobijanje fotografija vašeg venčanja u digitalnoj formi.

Kamerman – Većina video studija ima svoje Vimeo kanale na kojima možete pogledati montirane snimke sa venčanja. Danas je u trendu kreiranje spota od par minuta, koji predstavlja sažetak vašeg najbitnijeg dana. Interesantna opcija pored spota može biti i dron, koji može obogatiti vaš snimak venčanja zanimljivim kadrovima iz druge perspektive. Full HD rezolucija se podrazumeva. Pogledajte dosadašnje radove Diznilend studija

Cvećara – Bidermajer, cvetići za kićenje, dekoracija vozila, kapija/vrata su neizostavni deo svakog venčanja. Danas su popularni  i bedževi kao i druge forme kićenja svatova, ali vam predlažemo da razmotrite i dobre stare varijante sa svežim ruzmarinom ili cvetove za mladu i mladoženju.  Pogledajte novi sajt cvećare Cveta i njihovu bogatu ponudu.

Frizura i šminka – Prelepu venčanicu koju ste izabrali, mora pratiti savršena frizura i šminka. Osmislite frizuru i šta biste šminkom naglasili i sakrili. U razgovoru sa osobom koja će biti zaslužna za vaš izgled, detaljnije razradite i definišite finalni izgled za vaš najbitniji dan. U zavisnosti od definisane satnice vašeg venčanje, dogovorite termin koji će vam omogućiti dovoljno vremena za šminkanje i pripremu frizure. Raspitajte se o mogućnosti dolaska kod vas kući, kako biste što manje dragocenog vremena izgubili u pripremi.

Nabrojali smo po nama najvažnije segmente jednog venčanja kojima morate posvetiti najviše pažnje i na vreme rezervisati ove usluge. U daljim tekstovima, detaljnije ćemo obraditi sve bitne teme i cilj ovog teksta je da vas polako uvedemo u pripremu vašeg nezaboravnog venčanja.