Da li je 2024, godina elektronskih pozivnica?

Da li je 2024, godina elektronskih pozivnica?

Davne 2016. smo započeli koncept elektronskih pozivnica, bez nekih posebnih očekivanja, jer su mladenci, tradicionalno za pozivanje gostiju koristili štampane pozivnice. Želja nam je bila da ponudimo potpuno drugačiji koncept koji će biti prepoznat u godinama koje dolaze.

Iz godine u godinu smo imali rast broja pozivnica ali nas je sve zatekao Corona virus, pre svega mladence koji su morali da otkažu svoja venčanja a zatim i nas koji smo lančanom reakcijom ostali bez venčanja za koje ćemo kreirati elektronsku pozivnicu.

Corona virus i uticaj na elektronske pozivnice

Corona je u 2020. godini donela pad broja elektronskih pozivnica ali je sa druge strane promenila navike mladenaca. Zbog načina na koji se virus prenosio, rad od kuće, video pozivi umesto fizičkog viđanja, online kupovina i zaršetak svih stvari koje je moguće završiti bez fizičkog odlaska, su postali deo naše svakodnevnice.  Zbog čestih pomeranja datuma i nemogućnosti da se fizički dođe iz inostranstva ili drugog grada, mladenci su u elektronskim pozivnicama videli mogućnost da elektronskim putem za svega 2-3 dana kreiraju pozivnicu i obaveste goste sa lokacije gde su se nalazli. Dodatno su imali na raspolaganju opciju da izmene datume u slučaju otkazivanja venčanja i da svu komunikaciju obave elektronski sa gostima.

Prekretnica i novi rast izrađenih pozivnica za venčanje

Nakon završetka pandemije primećujemo novi rast, koji je delom bio vezan za povećani broj venčannja koja su odložena zbog Corone ali i novih navika koje online priču izbacile u prvi plan. U 2022 i 2023. godini smo primetili novi rast koji se iz meseca u mesec povećava broj pozivnica koje smo uradili. Već smo pisali u drugom blog postu o navikama milenijalaca koji su konstantno povezani na internet i najveći deo komunikacije obavaljaju putem društvenih mreža, mail-ova, poruka i aplikacija poput vibera a video sadržaj je ispred tekstualnog a pogotovo štampanog.

Iz dosadašnjih iskustava, naš zaključak je da mladenci biraju elektronske pozivnice zbog sledećeg:

  • Život u inostranstvu ili drugom gradu u odnosu na lokaciju venčanja, kao i lokacija gostiju kojima ne mogu tek tako podeliti štampanu pozivnicu
  • Želja da svom venčanju daju lični pečat, kroz odabrane slike na pozivnici, drugačiji način pozivanja, kao i olakšavanje organizacije venčanja
  • Kratak rok u kojem je zakazano venčanje i vreme potrebno da se izradi pozivnica i obaveste gosti
  • Cena, gde su zbog rasta materijala papirne pozivnice postale skuplje, jer elektronske pozivnice nemaju ograničenje u broju gostiju koje želite obavestiti u odnosu na štampane koje moraju postojati za svakog gosta
  • Fleksibilnost, gde i u slučaju određenih izmena, korekciju možete izvršiti i nakon što je pozivnica poslata gostima
  • Jednostavnija izrada, gde se sva komunikacija obavlja elektronskim putem i mladenci putem dobijenog linka mogu proveriti pozivnicu bez fizičkog pregleda štampane pozivnice

Šta im je zajedničko sa štampanim pozivnicama a šta velika prednost

Ako pogledate naš LIte paket (Lite2, Lite4 i Lite5), možete videti da su ove pozivnice po formi slične štampanim pozivnicama. Imamo nekoliko različitih dizajna strane sa tekstom, koje mladenci mogu dodatno prilagoditi svojim željama i sa cenom od 49€ su jeftinije ako uzmete u obzir broj pozivnica koje morate odštampati u odnosu na slanje linka neograničenom broju gostiju.

Identično sa štampanim pozivnicama:
Različit dizajn u ponudi
Različita boja i izgled fonta
Unos teksta koji želite

Prednosti u odnosu na štampane pozivnice:
Mogućnost unosa fotografija, mapa sa lokacijom, forme za potvrdu prisustva, odbrojavanje do venčanja ….
Mogućnost izmene teksta i sadržaja i nakon slanja gostima ukoliko nastupe izmene
Mogućnost slanja elektronskim putem uz opciju online potvrde prisustva koja vam stiže na email
Mogućnost slanja neograničenom broj gostiju
Vidljive su na bilo kojem uređaju i uvek su uz vaše goste
Svu komunikaciju od naručivanja, izrade i plaćanje možete obaviti elektronski
Kraći rokovi izrade

Zašto smatramo da već sledeće godine možemo očekivati prekretnicu

Rast broja elektronskih pozivnica u poslednje dve godine, navike mladenaca milenijalaca, okrenutost svih nas ka online komunikaciji su neki od pokazatelja zbog kojih smatramo da ćemo u 2024. imati značajniji rast u odnosu na poslednje 2 godine.

Iz komunikacije sa mladencima shvatamo da im je ovaj koncept sve bliži kroz dostupne informacije na društvenim mrežama i detaljnim primerima i opsima funkcionalnosti do kojih dolaze pretragom na google-u.

Zaključak

Ne smatramo da će u 2024. godini mladenci mahom poručivati elektronske pozivnice ali smatramo da će sve više njih odlučivati za ovaj vid pozivanja gostiju.

Vreme će pokazati u kojoj godini ćemo imati veći broj elektronskih pozivnica u odnosu na štampane i to će desiti preko noći kao u slučaju mobilnih telefona koji su velikim rastom u jednom momentu nadmašili klasične računare.

Do tada, uživamo u izradi online pozivnica za naše mladence i pozitivnih povratnih informacija koje dobijamo nakon izrade i slanja gostima, uz oduševljenje koje na njih ostavlja ovak koncept pozivnica.

Ukoliko vam vam čitajući ovaj tekst, nije jasan pojam elektronskih pozivnica, pogledajte naše blog postove, detaljne informecije o elektronskim pozivnicama, pakete i teme koje smo pripremili za vas.