Venčanje i Corona virus

Venčanje i Corona virus

Tema koja je zaokupirala našu svakodnevnicu, na mala vrata je ušla u život, svakog od nas. I dok smo usputno pratili vesti iz daleke Kine o pojavi novog smrtonosnog virusa, malo ko je očekivao da će u ovoj meri uticati na našu dnevnu rutinu. Morali smo da smanjimo kretanje, prilagodimo svoje poslovne i privatne obaveze policijskom času, uz znatno duži boravak kod kuće. Ako izuzmemo medicinsko osoblje i obelele osobe, mladenci spadaju u grupu kojoj je virus uneo dosta pometnje u životne planove. Gotovo neosetno smo došli do situacije zabrane skupova i ograničenog vremenskog kretanja. Ovime su se rasprišile i poslednje nade o održavanju venčanja u terminu koji ste još prošle godine dogovorili. Ne možemo reći ništa što će vas u ovom momentu utešiti ali ćemo se potruditi da vam pomognemo u prevazilaženju problema kroz savete, olakšavanjem komunikacije sa gostima i popustom na naše usluge.

Prepoznali smo tri scenarija u ovom momentu i pokušaćemo da damo savet za svaki od njih. Ono što je zajedničko za sve mladence koji su svoje venčanje planirali za ovu godinu, je popunjenost termina u drugom delu godine zbog odlaganja koja sada imamo. Savet za sve mladence je da što pre kontaktirate željeni restoran kako biste ugrabili termin u ovoj godini.

Venčanja u martu i aprilu

Venčanje ste zakazali u martu ili aprilu i već ste bili prinuđeni da u dogovoru sa restoranom donesete odluku o odlaganju venčanja. Od završnih priprema za venčanje preko noći ste došli u situaciju da morate u vrlo kratkom roku otkazati sve usluge i obavestiti goste o promeni planova. Vaše putovanje na medeni meseci ili dolazak gostiju iz drugih država je takođe moralo biti otkazano u poslednji čas. U ovom momentu vam ne preostaje ništa drugo nego da pregrupišete redove i da shodno vašim obavezama zakažete novi termin. Pozitivna stvar može biti činjenica da već znate koji restoran želite, bend, venčanicu, tortu i ostaje da sve prilagodite novom datumu. Svakako morate biti brzi jer kao što smo naveli, ovo je godina kada će biti dostupno najviše 60% termina koje inače imamo u jednoj godini. Prema sadašnjim informacijama, možda je najsigurnije da to bude neki termin posle Petrovdanskog posta.

Venčanja u maju i junu

Venčanje ste zakazali u maju ili junu tj. neposredno pre Petrovdanskog posta. U ovom momentu još niste otkazali venčanje ali sa velikom pažnjom pratite trenutna dešavanja uslovljena virusom. Za razliku od mladenaca koji su morali da odlože venčanje, ovde vam niko sa sigurnošću ne može potvrditi da li će biti moguće održavanje venčanja u ovim mesecima. Naš savet je da razgovarate sa restoranom, bendom i bitnim segmentima vašeg venčanja o njihovoj raspoloživosti u drugoj polovini godine, kako biste sagledali opcije. Ukoliko postoji određeni broj slobodnih termina, imate još neko vreme za donošenje odluke o odlaganju venčanja. U suprotnom na vama je da procenite rizik čekanja razvoja situacije.  Držimo vam palčeve da se ova situacija što pre završi i da se vratimo lepim dešavanjima kakvo je organizacija jednog venčanja

Venčanja u drugoj polovini godine

Venčanje ste zakazali u periodu posle Petrovdanskog posta. Prema sadašnjim informacijama i globalnim iskustvima, ovi termini za sada nisu problematični i ne očekuje se odlaganje venčanja. U ovom momentu, možete nastaviti sa pripremom vašeg venčanja ali uz povremeno praćenje situacije.

Izrada pozivnice za venčanje iz fotelje

Od prve izrađene elektronske pozivnice sada već davne 2016. godine, promovišemo digitalni pristup. Gotovo sve naše pozivnice su izrađene kroz komunikaciju elektronskim putem sa mladencima. Na ovaj način dodatno podržavamo akciju #ostanikodkuće i što je najbitnije brinemo o vašem zdravlju. Dovoljno je da pogledate našu ponudu tema i pošaljete nam putem email-a ili kontakt forme onu koja vam se najviše sviđa. Od nas ćete dobiti kratak word dokument sa navedenim podacima (vaša imena, datum venčanja…)  koji su nam potrebni za izradu vaše elektronske pozivnice.

Izmena sadržaja pozivnice u slučaju pomeranja termina

Naše elektronske pozivnice vam omogućavaju izmenu već definisanog teksta do samog dana venčanja. Svaka izmena će odmah biti vidljiva gostima. U slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, uvek možemo ažurirati podatke i gostima prikazati nove informacije.

Slanje pozivnice gostima elektronskim putem

Naše elektronske pozivnice su vaš lični sajt koji možete proslediti gostima jednostavnim slanjem linka putem društvenih mreža (facebook, instagram..), poruke, email-a, viber-a, whatsapp-a. Klikom na link, vaših gostima se prikazuje sadržaj koji ste naveli i koji je unet prilikom izrade pozivnice. Bez obzira da li gost otvara pozivnicu na telefonu, računaru ili tabletu, podaci će biti jasno prikazani jer smo optimizovali prikaz za sve veličine ekrana.

#ostanikodkuće